SL har tröttnat på fuskåkandet i kollektivtrafiken som förra året kostade 267 miljoner kronor i förlorade intäkter. Nu ska antalet biljettkontroller i SL-trafiken fördubblas till fem miljoner per år.

Satsningen beskrivs av trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) som en sommarpresent till alla hederliga Stockholmare.

– Vi har gjort flera insatser som tydligt minskat tjuvåkningen under senare år, exempelvis högre böter och fler effektivare kontroller. Nu tar vi ytterligare ett steg. Vi dubblerar antalet biljettkontroller till 5 miljoner per år. Med detta markerar vi att kollektivtrafiken är till för hederliga betalande resenärer, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd och ordförande för SL i ett pressmeddelande.

Antalet utfärdade böter ökade med 21 procent mellan 2015 och 2016. Bötesbeloppet höjdes dessutom i år från 1200 till 1500 kronor.

– Insatsen är en viktig byggsten i arbetet för trygghet, trivsel och ökade intäkter till kollektivtrafiken. Det innebär fler betalande resenärer och mer resurser till att bygga ut och förbättra kollektivtrafiken. Därtill visar vi i kraft och handling att vi vill ha ett samhälle där vi skiljer på rätt och fel, säger Kristoffer Tamsons (M).

Enligt en genomlysning som SL:s trafikförvaltning gjort är det vanligaste fusket att resa på reducerad biljett trots att man egentligen ska köpa biljett till helt pris.
Bilder från evenemanget


Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG