World Voice Day 16 april 2016 i Sthlm

Tid: 2016-04-16 15:00 - 2016-04-16 21:00 | Adress: Opera högskolan, Teknikringen 35,, Stockholm
Tags: World Voice Day, Världsröstdagen, rösten


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Världsröstdagen i Stockholm - en dag för rösten
på Operahögskolan 16 april

Den mänskliga rösten är fantastisk! Det vet alla som arbetar med den. Från lärare, politiker, skådespelare och sångare till vårdpersonal, präster och poliser. Rösten är viktig för oss alla. Den 16 april firas World Voice Day. Det är en internationell dag för att uppmärksamma och hylla den unika mänskliga rösten. På Operahögskolan i Stockholm arrangeras en heldag med ett seminarium på eftermiddagen under rubriken Rösten - vårt arbetsverktyg och en konsert på kvällen. Medverkar gör bland andra Emma Vetter, operasångare, Andreas T Olsson, skådespelare, Sharon Dyall, artist, Krister Stoor, jojkare, Sven Wollter, skådespelare och kör 9E från Adolf Fredriks Musikklasser under ledning av dirigent Sofia Ågren.

Vad: Världsröstdagen i Stockholm
Var: Operahögskolan, Teknikringen 35, t-bana Tekniska högskolan
När: 16 april, kl 15-18 samt 19:30-21
Boka: Boka biljett på Tickster.
Köp biljett till seminariet på eftermiddagen kl 15-18 eller till konserten på kvällen kl 19:30-21 eller en biljett till hela dagen!

Vi tar ofta rösten för given. Vi tänker sällan på den enorma betydelsen den har i våra liv, både som kommunikationsmedel i vardagen, verktyg i det dagliga arbetet och som instrument för musik och teater. Rösten är vårt viktigaste instrument för kommunikation. Den är en del av vår identitet och vår personlighet. Föreställ dig hur ditt liv skulle vara utan röst. Skulle du ens kunna utföra ditt jobb ordentligt?

Den 16 april firas World Voice Day. Det är ett globalt evenemang för att uppmärksamma röstens betydelse i vår vardag och för vår livskvalitet. Arrangemanget startade 1999 i Brasilien och Portugal. På svenskt initiativ har firandet blivit globalt sedan 2013. Förra året firades World Voice Day i över 50 länder i hela världen med över 600 olika röstliga evenemang och upptåg, konserter, tv-program, symposier, öppet hus och kurser i syfte att uppmärksamma den mänskliga rösten ur alla tänkbara perspektiv. Det är en dag för alla dem som använder rösten i någon form att stanna upp och ägna en stund åt att tänka på och lära sig mer om detta unika mänskliga instrument och dess praktiska, biologiska och musikaliska funktioner. Du har bara en röst - den är viktig, ta väl hand om den!

Global Vocal Concert
I Sverige och en mängd andra länder anordnas den 16 april en rad olika evenemang inom ramen för Global Vocal Concert som startar i Nya Zeeland och slutar i Hawaii. Tanken är att alltifrån körer och vokalgrupper till röstcoacher och dramaensembler ska anmäla sina evenemang till World Voice Day och att hundratals evenemang världen runt, från alla kontinenter, avlöser varandra som ett stafettlopp. Läs mer och anmäl ditt röstevenemang här.

I Stockholm arrangeras World Voice Day av den ideella föreningen World Voice, med bland andra Johan Sundberg, Anita McAllister, Margareta Thalén, Fanny Cardell, Håkan Hagegård, Carl Unander-Scharin, Per-Åke Byström och Bo Johansson.

Läs mer:
På den internationella hemsidan
På den svenska hemsidan


Boka biljett på Tickster.
Köp biljett till seminariet på eftermiddagen kl 15-18 eller till konserten på kvällen kl 19:30-21
eller en biljett till hela dagen!

Operahögskolan, Teknikringen 35, t-bana Tekniska högskolan. Buss 4, 72, 73, 676 och 670 passerar Tekniska högskolan. Därifrån promenerar du ca 600 meter till skolan vilket tar ca 5-10 minuter.


Köp biljett

300:- / BiljettTill Facebook evenemangetHitta hit


 
EID: 11627
Affischerat av Tittiochlena
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG