Winterreise på Teater Galeasen

Tid: 2016-02-22 19:00 - 2016-03-20 21:00 | Adress: Slupskjulsvägen 32, Stockholm
Tags: Teater Galeasen, teater, drama, Elfriede Jelinek, Christina Ouzounidis


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Winterreise på Teater Galeasen
Galeasen presenterar föreställningen Winterreise av Elfriede Jelinek i regi av Christina Ouzounidis. Det är en vinterresa utan glittrande snölandskap, en nedstigning i ett förfruset Europa präglat av finansiella bortgiften, otacksamma främlingar och flickebarn instängda i källarhålor. Med Jelineks beska humor möter vi en skoningslös uppgörelse med samtiden.
Premiär den 22 februari. Spelas t.o.m. 20 mars.
Elfriede Jelinek är en österrikisk dramatiker och romanförfattare. Teater Galeasen var bland de första att introducera hennes dramatik i Sverige. Jelinek erhöll Nobelpriset i litteratur 2004, två veckor efter att Galeasen haft premiär på hennes pjäs Prinsessdramer.

Christina Ouzounidis är dramatiker och regissör och en av grundarna bakom konstnärskollektivet Teater Weimar i Malmö. Hon har uppmärksammats för pjäser som Heterofil och Vit, rik, fri. Detta är fjärde gången som Galeasen samarbetar med Christina. Teatern har tidigare satt upp hennes pjäser Agamemnons förbannelse och Lagarna. Den senare blev dessutom uttagen till Teaterbiennalen i Gävle 2011.
Petra Fransson är skådespelare och har arbetat återkommande med såväl Elfriede Jelineks som Christina Ouzounidis dramatik, bl.a. medverkade hon i uruppförandet av Heterofil. Efter de rosade monologföreställningarna Rosamunde och Väggen avslutar Winterreise en trilogi uppsättningar på texter av Jelinek vilka behandlar frigörelse och ambivalens.
Av Elfriede Jelinek Översättning Maria Tellander Regi Christina Ouzounidis Med Ester Claesson, Petra Fransson och Daniel Nyström Musik Ole Lützow-Holm Piano Anna Christensson Kostym/Rum Jenny Ljungberg Ljus/Rum Mira Svanberg Konstnärlig projektledare Petra Fransson


Köp biljett

280:- / BiljettTill Facebook evenemangetHitta hit


 
EID: 11626
Affischerat av Tittiochlena
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG