STOCKHOLM MUSIC & ARTS

Tid: 2015-08-01 12:00 - 2015-08-02 03:00 | Adress: Skeppsholmen, Stockholm
Tags: STOCKHOLM MUSIC & ARTS


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Datum
1-2 augusti, Stockholm, Skeppsholmen
******************************************
BILJETTSLÄPP MÅNDAG 27 APRIL KL 12.00
******************************************
#: STHLMMUSICARTS
W: STOCKHOLMMUSICANDARTS.COM
F: STOCKHOLMMUSICANDARTS
T: @STHLMMUSICARTS
I: @STHLMMUSICARTS
******************************************
LÖRDAG, 1 AUG
Thåström, Tori Amos, José González,
Hello Saferide, Nils Frahm, Jonathan Johansson, Anna von Hausswolff, Frida Hyvönen

SÖNDAG, 2 AUG
Timbuktu, Van Morrison, Beth Hart, Tony Allen, Love Antell, Noonie Bao, Daniel Norgren, Anna Ternheim, Jane Weaver, Sofia Karlsson
******************************************
FESTIVALEN:
Stockholm är en sommarstad utan jämförelse och Skeppsholmen är rent bokstavligen hjärtat omgivet av stans glittrande vattenlandskap. Stockholm är också en kulturell och folklig utgångspunkt i Sverige och Skandinavien, en stad som likt många i världen förtjänar en internationell musikfest. Med mat och dryck och umgänge i urban skärgårdsmiljö njuter vi av staden, sommaren, konsten och musiken – Stockholm Music & Arts är festivalen som ringar in just allt detta.
På Skeppsholmen 1-2 augusti står starka musikaliska artistskap och ett initierat konstprogram i centrum.

MUSIKEN:
Hjärtat i Stockholm Music & Arts är det musikaliska. Under åren har vi bjudit på oförglömliga & exklusiva framträdanden med Prince, Peter LeMarc, Björk, Rodriguez, Regina Spektor, Neil Young och många, många fler. Stockholm Music & Arts lockar varje år mer än 10.000 besökare per dag och under hela festivalen samlats det drygt 20.000 unika besökare.
I år har vi ett sammanhållet program som sträcker sig över två dagar och som har full fart från det att grindarna öppnar på lördag till det att sista artist avslutar söndagskvällen. Den internationella toppklassen möter den svenska motsvarigheten. Van Morrison och Tori Amos, möt Hello Saferide och Thåström. Vi är stolta över att kunna presentera 18 stycken musikaliska ädelstenar till 2015 års upplaga av Stockholm Music & Arts.

KONSTEN:
Konstprogrammet för Stockholm Music & Arts 2015 växer ur en grundtanke om demokrati och jämställdhet. Programmet kommer att sträcka sig utöver festivalområdets demografiska gränser för att involvera Storstockholm via den konst som omger invånaren i dess vardag. Genom detta vidgade grepp tillfaller konsten fler än endast den redan inbitna kulturkonsumenten.
På festival-ön viks fem platser för konstnärliga projekt utöver de befintliga aktörerna. För att få uppföra eller utföra ett verk på en av dessa platser kan vem som helst ansöka. Urvalet görs baserat på verkets förmåga att integrera med åskådaren samt problematisera frågor runt konstnärlig kvalitet, makt och normer. De vikta platserna återfinns både utom och inom festivalområdet, ett medvetet demokratiskt grepp där en uppmuntras till integration utan att behöva lösa biljett.
Syftet med festivalens konstprogram är att skapa en inkluderande och välkomnande atmosfär på platsen. Som komplettering till de befintliga aktörerna på ön kommer dessa temporära platser med sin närvaro ifrågasätta och reflektera kring frågeställningarna ovan. Ytterligare mål med programmet är att ifrågasätta gränser både inom och utom konstvärlden.
Ansökningarna ska vara oss tillhanda senast 25 maj och konst- programmet presenteras i sin helhet vecka 24.

DESIGNEN:
Stockholm Music & Arts får ett nytt visuellt uttryck av design- byrån Bror Rudi. Idén kommer från det legendariska mönstret från Stockholms lokaltrafik skapat av Lasse Åberg. Denna gång med symboler från vår samtida stadsbild. Ambitionen är att på ett roligt sätt fånga vad som pågår runt omkring oss i vår stad. I den debatten vill Stockholm Music & Arts verka.

INLÄGG
Malik Pacino

Skriv inlägg
Lägg till foto/filmklipp
Ställ en fråga

Stockholm

STOCKHOLM MUSIC & ARTS

Nyheter
SENASTE HÄNDELSERNA
Pia Löfgren
den 25 april kl. 13:36 ·

Ser fram emot ännu en magisk musikhelg i Stockholm i början av augusti. Min fjärde i ordningen
Smiley grin
Malik Pacino
Gilla · Kommentera · Dela

5 personer gillar detta.


Köp biljettGratis

Till Facebook evenemangetHitta hit


 
EID: 11603
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG