Södra Teatern och Johan & Nyström gör Kaffefestiva

Tid: 2014-09-05 23:00 - 2014-09-07 23:00 | Adress: Mosebacke Torg 1-3 , Stockholm
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer
Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Södra Teatern och Johan & Nyström gör Kaffefestivalen

Den 5-7 september anordnar Södra Teatern i samarbete med kafferosteriet Johan & Nyström Stockholms första kaffefestival. Under tre dagar sätter vi fullt fokus på kaffe.
Det blir provsmakning, kaffeskola, koppning, föreläsningar, tävlingar; allt inramat med musikuppträdanden med artister från den kaffeproducerande delen av världen.
Festivalen kommer att erbjuda något för alla smaker. För alla som bara gillar kaffe så ges det många tillfällen att provsmaka kaffe med olika ursprung, art, rostningskaraktär och tillredningsmetod. För experterna kommer det att finnas överkurser med provsmakningar på professionell nivå med föreläsningar om allt från variteter och ursprung till Latte Art, berättar Anders Nelander på Johan & Nyström.
Besökarna kommer att få smaka på, utbildas, underhållas och även kunna köpa med sig kafferelaterade varor hem. Dagtid kommer fokus att vara inspiration och utbildning, på kvällarna på underhållning och provsmakningar. Allt ramas in av ny och spännande musik med artister från flera av de kaffeproducerande länderna.
Vi har en lång tradition av att vara en scen för internationell, icke västerländsk musik och gästas ofta av musiker och artister från länder i Karibien, Central- och Sydamerika och Afrika där kaffet har sitt ursprung. Därför passar det så bra att kombinera musik och kaffe i en festival just på Södra Teatern, säger Anders Ålander, Program- och eventchef på Södra Teatern.
Sverige är ett av de länder som konsumerar mest kaffe per invånare i världen. Men det kaffe som dricks är oftast industrikaffe som inte på långa vägar håller samma kvalité som specialkaffe. Specialkaffe är fortfarande rätt okänt för många och på Södra Teatern ser vi en möjlighet att få möta konsumenterna och dela med oss av vår kaffekunskap, avslutar Anders Nelander på Johan & Nyström.

Medsponsorer till Kaffefestivalen är Moccamaster och Oatly som kommer att finnas på plats under festivalen med pop-up shops och demonstrationer av sina produkter.
Fakta:
Kaffefestivalen 2014
5-7 september
Mosebacketerrassen, Södra Teatern
Entré: 50 kr (biljetten gäller alla dagar)

#kaffefestivalen @kaffefestivalen

50:- / BiljettTill Facebook evenemangetHitta hit


 
EID: 11428
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG