Sousou & Maher Releasekonsert på Dansens Hus

Tid: 2014-04-16 19:00 - 2014-02-16 20:00 | Adress: Marcusplatsen 17, Stockholm
Tags: Sousou & Maher Releasekonsert på Dansens Hus


1 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.Efter två uppmärksammade skivsläpp, uppträdanden på Polarpriset, turnéer världen över både i USA, Europa och Afrika är det nu dags för Sousou och Mahers tredje album AFRICA MOO BAALU producerad av Andreas Unge. Det firar vi med en Releasekonsert på Dansens Hus!
Under våren presenterar Dansens Hus en rad olika föreställningar med samtida dans från bl.a. Sydafrika och Mozambique under temat "Destination Joburg-Maputo"
http://dansenshus.se/event/destination-joburg-maputo/


Nya skivan är inspirerad av en bilresa från Stockholm-Dakar som duon gav sig iväg på efter releasen av skivan med samma namn. Resan skedde med stopp för konserter och intervjuer utmed rutten och dokumenterades i Sveriges Radio. Under resan mötte de unga människor med stora drömmar på väg upp mot Europa – den nutida folkvandring vi idag tar del av i media. Några av dem hade fastnat på vägen utan att nå den önskade slutdestinationen. Dessa möten och den historia vi idag alla är en del av inspirerade Sousou och Maher till att göra AFRICA MOO BAALU som betyder ungefär ”Afrikas ledare”.

Även om musiken på den nya plattan knyter an till den senegalesiska musiktraditionen är den en utveckling av musiken och här finns nutida inslag av reggae, pop och rytmer som skiljer sig från den mer traditionella genren. Den viktigaste källan till den nyskrivna musiken är dock Sousou & Mahers inneboende kraft och samspelet och lyhördheten för varandra.

Ordinarie pris – 150 kr
Student/Under 26 år – 100 kr
Pensionär – 100 kr

Selam i samarbete med Dansens Hus. Läs mer om Sousuo & Maher här www.sousoumaher.se

150:- / BiljettTill Facebook evenemangetHitta hit


 
EID: 11417
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG