Summerburst-publiken rasar över flytten

Tid: 2013-11-21 23:00 - 0000-00-00 23:00 | Adress: , Stockholm
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

I somras besökte 108 000 personer Summerburst i Göteborg och Stockholm. På hemmaplan brukar den populära house-festivalen husera på Stockholms stadion – men nu har den anrika tegelborgen gjort sitt.

Nöjesbladet avslöjade tidigare i november att en ny arena ska smällas upp ute på Gärdet, vilket betyder att festivalen i ett svep blir dubbelt så stor.

– För vår ambitionsnivå blir Stadion för litet. Vi har haft tre väldigt, väldigt bra år där men nu flyttar vi till Gärdet. Området blir dubbelt så stort, sa festivalgeneralen Anders Boström till Nöjesbladet.

Inte fler biljetter
Ett problem som Summerburst dragits med tidigare har varit serveringsmöjligheterna. Många besökare har vittnat om omöjliga köer och kaosartade scener framför öltälten. Det här ska nu städas upp i och med flytten – men det inte säkert att det kommer släppas fler biljetter.

– Först ska vi ta tag i platsen och göra allt så bra som möjligt, sedan får vi se om vi släpper fler biljetter, säger Boström och tillägger:

– Vår ambition är att göra hela upplevelsen bättre och bekvämare för våra besökare. Festivalen kommer att bli minst lika bra som tidigare, ingen kommer att bli besviken.

Raseri mot valet av plats
Nyheten har trots sin positiva klang inte tagits emot med jubel bland de vana Summerburst-besökarna. Framför allt verkar house-publiken hysa en särskilt stor skräck för lera – samtidigt som avståndet till Stureplan väcker ilska. På festivalens Facebook-sida har diskussionerna stundtals varit hätsk:

"Sämsta jag hört. Lervälling, svårt att ta sig till och från området till efterfester osv, sämre akustik, sämre tryck, sämre stämning. Förstår inte - katastrof", skriver en besökare.

De som uttalar sig positivt till en utomhusfestival i grönskan möter hård kritik.

"Uttala er när ni gått med spy och pissblandad lera upp till knäskålarna", tillägger en annan – som snart får medhåll:

"Jag hoppas fan att ni lägger golv över hela Gärdet. Annars blir det en smutsig jävla bohem-festival som alla andra".

Förhoppningsvis blir det fint väder och total frånvaro av tält och langos när Summerburst tar sitt pick och pack – till Gärdet.

JOAKIM CARLSON
joakim.carlson@aos.se

Källa :
http://www.alltomstockholm.se/klubbkonsert/article4085237.aos


Gratis

Till Facebook evenemangetHitta hit


 
EID: 11365
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG