2 Guns (2013)

Tid: 0000-00-00 23:00 - 0000-00-00 23:00 | Adress: Bio, Stockholm
Tags: 2 Guns (2013)


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Två stora stjärnor i en högst lättförglömlig actionstänkare som inte tillför genren någonting nytt. Man ska verkligen gilla Denzel Washington och/eller Mark Wahlberg för att "2 Guns" ska vara värd att jubla över.
"2 Guns" ger först intrycket av att vara en rapp och underhållande flirt med Steven Soderbergh-thrillers som "Out of Sight" eller "Ocean's"-trilogin. Snygg dialog, ett elegant tidshopp, välpolerad yta.
Den känslan går över ganska snabbt. Vore det inte för kemin mellan Mark Wahlberg och Denzel Washington i huvudrollerna så skulle denna ytterst ordinära pang pang-historia, regisserad av isländske Baltasar Kormákur, antagligen bli olidligt anonym.
Om till exempel Vince Vaughn och Owen Wilson istället hade spelat radarparet, så som det var tänkt från början, hade den nog blivit rätt och slätt olidlig. Det är en fruktansvärd tanke.
Denzel får här finna sig i att spela andra fiolen medan Mark Wahlberg med sin energiske och skjutglada karaktär återigen visar att kan vara rolig. Tillsammans ska de två navigera sig igenom en större väpnad konflikt mellan olika typer av skurkfraktioner, samt DEA. I potten ligger en massa pengar. Alla blåser alla och vem kan man egentligen lita på? Ja, det är helt ointressant, även om Washington och Wahlberg i några scener slänger käft på ett underhållande sätt. Även Bill Paxton får ta ut svängarna som en inskränkt och kallblodig Texas-sheriff.
Jag är obekant med det seriealbum som är förlaga till "2 Guns" och det är alltså i teorin fullt möjligt, även om det också är tvivelaktigt, att filmupplevelsen blir rikare för den som har läst. Filmen är en rakt igenom anonym actionstänkare vars rollista och budget är det enda som garanterar den en biorelease. Den ger också alldeles för tidigt - ja, redan i marknadsföringen - bort det faktum att Washington och Wahlbergs karaktärer bägge jobbar under täckmantel, ett tema som hade tjänat åtskilligt på ytterligare förvecklingar och mer spänning. När formaliteterna är avklarade återstår det egentligen bara att skjuta och springa för hjältarna.
Denzel bär en guldtandsprotes när han är undercover som gangster, men gör i övrigt en av sina många standardiserade Denzel Washington-gubbar, en sådan där lägstanivån fortfarande är mycket hög trots att utmaningen med största säkerhet är ringa.
Ett pengajobb, helt enkelt.
Det ordet kan också sammanfatta hela "2 Guns".

källa
Recension av Jake Bolin
@moviezine


Gratis

Kom i stämning
Hitta hit


 
EID: 11318
Affischerat av gtown
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG