15 Knep på hur du gör en riktigt bra event

Tid: 0000-00-00 23:00 - 0000-00-00 23:00 | Adress: , Stockholm
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Oavsett om du ska hålla en presentation inför flera hundra personer eller om det är inför några få kollegor eller på jobbet så måste du förbereda dig inför den presentation du ska ge. Vill du uppnå ett så bra resultat som möjligt och riktigt imponera behöver du planera och förbereda dig, det spelar ingen roll om det är första gången du håller en presentation eller om du gör det varje dag.
1. Förberedelse är A och O
När du ska börja planera din presentation gäller det att du har koll på vilka det är som du ska prata inför – hur många är de? Vad vet de om ämnet? Är presentationen frivillig eller är de beordrade att lyssna på dig? I sådana fall kanske du måste göra presentationen mer lättsam och inte alltför tung. Tänk även på vilka frågor som publiken kan tänkas ställa, då kan du försöka ha med det i presentationen. Bolla gärna idéer med en kollega eller vän – ”vad skulle du fråga om det här?”
2. Sätt ett mål med presentationen
Ska du ha en allmän information inför arbetsveckan inför dina arbetskollegor eller är det något större? Vad det än är för sorts presentation gäller det att du tänker på att du ska sälja in något, en idé på något. Kanske ska det startas ett nytt projekt på ditt jobb, då gäller det att sälja in den idén till exempel. Varför behövs det här projektet och så vidare?
3. Tiden
Har du fem minuter eller fem timmar? Skillnaden kan vara enorm och därför måste du planera hela din presentation efter det. Vad vill du förmedla under din tid ”på scen”? Kort och konsist är bättre än för långt. En långdragen presentation kommer döda hela syftet med varför du pratar
4. Innehållet ska vara intressant och relevant
Känns något överflödigt? Stryk det direkt! Onödig information tar bort fokus från det viktiga och publiken kan missa det som du verkligen vill förmedla. Ditt syfte med presentationen ska vara tydlig.
5. Tydlighet
Prata långsamt och tydligt. Se till att publiken är alert och tar in det du säger. Ta pauser – både för din egen skull och för de som lyssnar. Prata i max 45 minuter, ta sedan paus om du måste prata längre.
6. Övning ger färdighet
Öva så mycket som det bara går så du inte behöver förlita dig på dina anteckningar. Presentationen blir bättre om du kan tala mer fritt. Kör igenom din presentation flera gånger för att se att allting funkar. Både ditt material och tekniken.
7. Var stolt över din presentation.
Om du visar engagemang och entusiasm så smittar det oftast av sig till publiken. Le och var glad när du presenterar ditt material.
8. Feedback
Efter avslutad presentation kan det vara bra att använda sig av feedback av något slag. Be en kollega som sitter med under presentationen att komma med konstruktiv kritik efteråt – var allting bra eller finns det något som du kan förbättra inför nästa gång?
9. PowerPoint som hjälpmedel
PowerPoint är ett bra hjälpmedel att använda sig av när man ska göra en presentation.
10. Fokusera på det viktigaste
Det som är det allra vanligaste felet som många gör är att de fyller sina PowerPoint-presentationer med alldeles för mycket information på varje sida. En sådan presentation ska inte visa precis allt. Det ska vara ett hjälpmedel för dig så du kan prata fritt men ändå ha några stödord till hjälp. Det blir även en hjälp för publiken att hitta vad som är det viktigaste med din presentation.
11. Lagom är bäst
Försök hålla dig till så många punkter/text som varje sida tillåter. Det finns förinställt med typsnitt och storlek på dels rubriker och själva brödtexten. Om man håller sig till detta, det vill säga att texten inte börja krympa i storlek, har man en bra riktlinje på hur mycket information varje sida ska innehålla. Ofta räcker några få punkter bara.
12. Använd bilder
För att aktivera publikens båda hjärnhalvor är det viktigt att ha en bra balans mellan flödet av text och bilder i presentationen. Det är det allra bästa sättet att få publiken att förstå allting. Se till att inte ha mer än tre sidor i rad med bara text och fakta. Om det går – blanda gärna bild och text på samma sidor.
13. ...men inte vilka bilder som helst
Men bara för att bilder ska vara med innebär inte det att vilka bilder som helst är bra. En Clipart bild kan du ta bort direkt. Bara relevanta bilder ska vara med, annars kan du lika bra köra utan. Dekorationsbilder fyller inte någon funktion.
14. Undvik onödiga effekter
I PowerPoint finns det effekter som du kan lägga till när du ska byta sida. Använd inte det, sådant tar också bort fokus från det du vill säga. Håll det enhetligt och enkelt. Det blir bäst så.
15. Mallar
Många företag har tagit fram egna mallar till PowerPoint. Om det finns – använd det. Annars ska du välja en så enkel mall som möjligt. Det är ditt budskap som ska nå fram, inte hur häftig presentation du kan visa upp.
Här var några knep som förhoppningsvis kan hjälpa dig att komma igång med förberedelserna och i slutändan ger en grym presentation som du kan vara stolt över länge. Lycka till!


Källa/ http://www.paloma.se/skola/15-knep-pa-hur-du-gor-en-riktigt-bra-presentation-under-ditt-event


Gratis

Hitta hit


 
EID: 11266
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG