MOBB DEEP

Tid: 0000-00-00 23:00 - 0000-00-00 03:00 | Adress: Berzelii Park, Stockholm
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

”Mobb Deep är en av hip-hop historiens absolut bästa och mest tongivande grupper och väldigt få inom genren har så många låtar med självklar plats i ett klassiskt hip-hop dj-set. Att dom äntligen kommer till Stockholm för en konsert är en stort event för Hip-hop Sverige”

- Patrik ”Dj SLEEPY” Elofsson

Rapduon Kejuan ”Havoc” Muchita och Albert ”Prodigy” Johnson växte upp i miljonprojektet Queensbridge, New York under 80-talet. När de släppte sin första singel ”Shook Ones Part II” 1995 slungades de direkt upp till toppen av Billboardlistorna. Musikpressen jämförde ”Shook Ones Part II” med upplevelsen av hur det var att höra Scholly D för första gången. Succén följdes av deras andra album ”The Infamous” med klassiska spår som ”Survival of the Fitest” och Q-Tip producerade ”Drink Away the Pain”.

Rapduon, som blivit en av de mest kritikerrosade östkustrapparna, började sin karriär redan som 16 åringar. När de släppte sin demo ”Juvenile Hell” 1991 blev de direkt uppmärksammade i tidningen ”The Source” som lovordade dem i sin ”Unsigned Hype” kolumn för sin mognad och talang. Året därpå skrev de på sitt första kontrakt med Island Records dotterbolag ”4th and Broadway”. Producenter på första albumet var inga mindre än Large Professor och DJ Premier.

Uppföljaren ”The Infamous” anses idag som en av hip hopens största klassiker.

Även efterföljande album har rönt stora framgångar både bland kritikerkåren och i skivdiskarna, med över tre miljoner sålda album är Mobb Deep en av de mest framgångsrika hip hop grupperna genom tiderna.

Under sin långa karriär har Mobb Deep bytt skivbolag ett flertal gånger, senast 2005 signade de för 50 Cents bolag G-Unit Records och gav ut albumet ”Blood Money” 2006. Medverkande är bl. a 50 Cent, Mary J Blige och Nate Dog. Efter en dispyt förenades de i ett bejublat framträdande på Paid Dues festivalen i Kalifornien den 30 mars i år och planerar i skrivande stund USA-turnén ”The Infamous Mobb Deep 20th Aniversary Tour som kommer äga rum under maj och juni i år.


Köp biljett

395:- / BiljettKom i stämning
Hitta hit


 
EID: 10988
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG