SoulMates pres Ron Trent (Chicago) @ Café Opera, O

Tid: 0000-00-00 22:00 - 0000-00-00 03:00 | Adress: KARL XII:S TORG, Stockholm
Tags:
 


1 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

SoulMates presenterar stolt för första gången i Sverige;

RON TRENT

(Prescription, Future Vision - Chicago)

Onsdag 8e Maj, 22-03, Café Opera, 220 kr i dörren, 150 kr förköp.

Warm up med: Saint Sebastian och Nikki Pryke

Hosted by: Malin, Maggie, Madde och Arez

Ron Trent är en sann legend inom dansmusik. Hans musik står för något unikt i en scen som ofta fokuserar på stora gester och karismatiska personligheter. Kanske för att Ron alltid låter musiken gå före allt annat.

Ron Trents första skivsläpp "Altered States" kom 1990 och har blivit en klassiker på den internationella dansmusikscenen. Han har därefter byggt upp en flera sidor lång diskografi, varav en hel drös på sitt eget högt respekterade techno/houseskivbolag Prescription Records, som startades i början av nittiotalet tillsammans med kollegan Chez Damier. Prescription labelns sound kallas av vissa som the 'blueprint' av deephouse. Än idag kan man höra det karaktäriska prescription soundet i den nya deephouse våg som svept över Europa senaste åren.

Ron, som är percussionist i botten, har utvecklat ett väldigt karakteristiskt, afroinfluerat groove i sina houseproduktioner. Ron har också blivit känd för sina själfyllda remixer av vokal house och r&b, karakteriserade av djupa ackord och en ljudbild som vågar ta plats med små medel.

Förutom att vara en tongivande producent är han en fantastisk discjockey. Han växte upp med en pappa som var en aktiv dj under disco eran.
Det finns nog ingen som kan programmera nya moderna sounds med klassisk house, techno, disco och soul som Ron. Som största inspirationskälla för hans djande nämner han Ron Hardy, som han flitigt gick ut och lysnnade på under sina tonår i sin hemstad Chicago.

Förutom sina hyllade dj-sets världen runt, driver Ron sedan flera år respekterade skivbolaget Future Vision, och har tillsammans med sin partner Sonia Hassan den månatliga klubben Africa Hi Fi i Chicago.


Gratis

Hitta hit


 
EID: 10976
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG