Medina ska släppa ”Miss Decibel” 26 april

Tid: 0000-00-00 14:00 - 0000-00-00 23:00 | Adress: Press, Stockholm
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Den omtalade hip-hop duon Medina (Sami Rekik & Ali Jammali) gjorde sig ett namn förra året med dunderhitten ”Där Palmerna Bor” och albumet ”Hayat”.

På något sätt har de hunnit skriva och spela in en ny skiva samtidigt som de turnerat runt om i landet och satt folk i gungning. Första singeln från kommande album släpps lagom till de första värmande vårdagarna. I texten till ”Miss Decibel” hyllar Medina kärleken till musiken; ”Jag föll på direkten, det var något elektriskt, ända in i skelettet, känner jag din själ. Vi har krigat många nätter, bråkat i många dar, alltid ångrat oss efter. Du å ja”

- Det sa klick, musiken och texten var som gjorda för varandra. Ren kärlek. Vi älskar att den inte låter som något annat just nu, säger Sami.

Sami och Ali är uppvuxna i Stockholm och Göteborg men har rötterna i Tunisien och Finland. Under 2002 träffades duon för första gången under en spelning i Uppsala, sedan dess har de arbetat tillsammans. Kort efter deras första möte, bjöd Sami in Ali till sin studio i Stockholm för att spela in en låt. En låt blev till ett helt mixtape och gruppen Medina hade bildats. Medina betyder ”Stad där vi kommer ifrån” på arabiska. Duon var tidigt överens om att skapa ett unikt rap sound och kallar sin genre för ”Haffla music”; en blandning av reggaeton, hiphop, rai, house och dancehall. ”Haffla” betyder fest på arabiska och det är det Medina vill förmedla. Den första hiten ”Magdansös” har spelades i både radio och TV. Medinas första album ”Fullblod” släpptes av skivbolaget Devrim som ligger under Warner Music. År 2007 bestämde sig duon för att starta det egna produktionsbolaget ”State crown” som de drivit tillsammans sedan dess.

Medina har åtta album i bagaget, ett 50-tal spelningar runtom i Sverige och över 11 miljoner klicks på Youtube. Albumet ”Hayat” har toppat Spotifys albumlista och singeln ”Där Palmerna Bor” har sålt dubbel platina (motsvarande 80.000 singlar)

Medina har lyckats fånga en bred publik, alltifrån förorten till landsbygden, från innerstan till småstäderna. Medina bjuder på fest och alla är välkomna!

Lyssna på Medina på Spotify:


Gratis

Hitta hit


 
EID: 10938
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG