Al di Meola World Sinfonia

Tid: 0000-00-00 19:00 - 0000-00-00 23:00 | Adress: Uppsala Konsert & Kongress,, Uppsala
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Al di Meola är en av världens absolut främsta gitarrister. Tillsammans med sin grupp World Sinfonia gör han vid den här vårkonserten ett hett åtrått återbesök i Sverige. Och det är Uppsala Internationella Gitarrfestival som står bakom bokningen och det är bandets enda konsert i Norden.

Al di Meola är den gitarrist som fått i särklass flest betydelsefulla utmärkelser från den ledande tidskriften Guitar Player. Från hettan och snabbheten i hans tidiga inspelningar till utmaningen och triumfen med supergitarrtrion som bestod av Al Di Meola, John McLaughlin och Paco De Lucia.

Men han har inte stannat där. På hans album Cielo e Terra och Soaring Through A Dream lyser kärleken till den brasilianska musiken igenom och på senare år har han borrat sig ner i tangons musikaliska värld. Al Di Meolas möte och vänskap med den store tangomästaren Astor Piazzolla inspirerade honom till en ny utvecklingsfas i gitarrspelet. Det resulterade i plattorna World Sinfonia och Heart of the Immigrants. Och här lyser värmen och innerligheten igenom samtidigt som han bländar med sin virtuositet och självklara elegans.

Al Di Meola fick snabbt en stor publik. Hans första soloskivor, som Land of the Midnight Sun, Elegant Gypsy och Casino är bland de mest sålda av någon instrumental artist någonsin. Hans avundsvärda teknik och musikalitet visade sig redan på skivan Return to Forever 1974 som han gjorde tillsammans med en av sina långvariga vänner och kollegor, Chick Corea. Några år senare, 1980, kom succén med Super Guitar Trio med Paco De Lucia and John McLaughlin. Albumet Friday Night in San Francisco kom att bli en milstolpe med sin genomslagskraft. Resultatet blev över två miljoner sålda skivor.

Al Di Meola har gång på gång visat sig vara en kompositör och instrumentalist med stor elegans och lyrisk känslighet. Något som verkligen kommer fram med hans nya konstellation Al Di Meola World Sinfonia. ”Den bästa gruppen under min karriär”, som han själv säger.

Tillsammans med dem han lyfter fram de stämningsmättade melodierna och rytmiska finesserna i Piazzollas tangomusik. Samtidigt tar han här ytterligare ett steg och låter Beatles genialiska musik återskapas i ny skepnad, formad av hans personligt färgade och virtuosa fantasirikedom.

Bandet: Al Di Meola (USA) - guitar, Peo Alfonsi (Italien) - guitar,
Fausto Beccalossi ( Italien) - accordion, Peter Kaszas (Ungern) - drums

Uppsala Internationella Gitarrfestival är idag en av världens mest inflytelserika festivaler med stor musikalisk bredd. I år fyller festivalen tio år och alla gitarrälskare kan se fram emot ett händelserikt år med gitarrmusiken i centrum. Först ut är Al di Meola, som under de senaste snart 30 åren har gjort sig känd över hela världen som en av de största virtuoserna inom jazzen och fusionmusiken. Missa inte denna unika möjlighet att lyssna på en legend!


Köp biljettGratis

Kom i stämning
Hitta hit


 
EID: 10926
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG