Tenacious D till Gröna Lund i sommar

Tid: 0000-00-00 20:00 - 0000-00-00 23:00 | Adress: Gröna Lund, Stockholm
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Sist de var i Sverige var år 2002. Nu står det klart att inga mindre än Hollywoodstjärnan Jack Black och hans vapendragare Kyle Gass äntligen kommer tillbaka till Stockholm med sitt Tenacious D. Den 11 augusti står de på Gröna Lunds stora scen och vi har aldrig känt en större längtan efter sommaren.

Bryt ner Tenacious D i dess beståndsdelar och kvar står du med; klassik rock, tunga riff, gyllene stämband, humor, självdistans, fantastiska melodier, tvärflöjter, lite kön och en dos av Satan. Jack Black och Kyle Gass besitter så mycket talang på så många fronter att ett musikaliskt samarbete dem emellan inte kan ta sig annan form än vad Tenacious D gjort.

Den prisbelönta komiska rockduon Tenacious D föddes i Los Angeles 1994 av Jack Black och Kyle Gass. Många år senare har bandet med sin klassiska rock och humoristiska texter skapat sig en alldeles egen fanbase. Mycket tack vare en tv-serie med bandet som propellerade dem ut i stora världen 1999.

2001 släppte duon sin första singel som tog världen med en orkanliknande storm som fick Tyfonen Tip från 1979 att framstå som en sval sommarbris. Låten Tribute är en modern klassiker av stora slag, som med sitt berättande och musikaliska dramaturgi innehåller alla element av perfekt komponerad rockopera.

I fjol släppte Tenacious D sitt tredje studioalbum vid namn Rize of the Fenix som gjorde det tydligt att bandet var tillbaka med besked. Man kunde snabbt slå fast att drömduons sound hade mognat, medan musikerna själva inte hade gjort det. En perfekt kombination alltså. Bakom trumsetet hade de placerat Dave Grohl från Nirvana och Foo Fighters.

Nu har det alltså gått elva långa år sedan de besökte Sverige sist, men frukta icke, kära fans, ty Jack Black och Kyle Gass är tillbaka. Den 11 augusti står Tenacious D på Gröna Lunds stora scen för att ge oss en rockshow vi nog aldrig kommer att glömma. Jäklar vad vi är peppade!


Gratis

Hitta hit


 
EID: 10913
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG