Ed Rush & Optical - 15 years of Virus @ Fabriken

Tid: 0000-00-00 22:00 - 0000-00-00 03:00 | Adress: , Stockholm
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Main:
Ed Rush & Optical (UK) - 15 years of Virus Recordings
Mc Ryme tyme
Systematic & Limbz
Mc Sandor

Outdoor:
L-wiz
Kalawanji
#Apriloffensiven (Mr Bricks & Irok)

@ NYA - Fabriken, Strandbergsgatan 51, 22-03

* NYA - Fabriken! Vi har byggt 6 nya toaletter, gjort en större bar samt rivit lite väggar och fixat. Välkomna!

Tickets: http://www.ticnet.se/event/ed-rush--optical-biljetter/265323

www.clubtraffic.org
www.luger.se

▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲▲


Säg Ed Rush och Optical och vilket drum’n’bass-fan som helst ögon tänds med en glöd och ett leende som sprider sig som ett virus genom rummet. Precis som duons produktioner, och var för sig, har gjort de senaste 20 åren. Det är inte för intet som Londonborna Matt Quinn (Optical) och Ben Settle (Ed Rush) för 15 år sedan startade sitt skivbolag Virus recordings och kom att då, och om och om igen, förändra soundet av drum’n’bass. Skapandet av techstep och neurofunk är två av de subgenrer som kan tillskrivas duon.
Ed Rush började sin karriär genom att släppa på Nico Sykes etikett No U Turn, debuten “Bludclot Artattack” blev början på de mörka uppchoppade breakbeatsen och basgångarna som kom att leda till dark drum’n’bass. Ed Rush kom, bland annat med DJ Trace, att släppa en rad tolvor på Groooveriders bolag Prototype och Goldies Metalheadz som idag är klassiker. Men det var hans samarbete med en annan stor innovativ producent som verkligen skrev in honom I musikhistorien. Optical släppte sin debutsingel med den talande titeln “To shape the future”/”Raging Calm” på Metalheadz 1997 och arbetade bland annat som tekniker och producent på Grooverider och Goldies album. Optical och Ed Rush träffades och klickade direkt i studion och resultatet blev det egna bolaget Virus och albumet “Wormhole”. Resten är som man säger historia. “Wormhole” som “bara” trycktes upp i 150 000 exemplar och sedan endast I limited editions för DJs vars LPs gått sönder har blivit en av drum’n’bass-världens mest eftersökta objekt och finns fortfarande i de mest välrenommerade DJs spellistor. Men Ed Rush och Optical stannade inte där. “Vi utvecklas ständigt, men vi strävar alltid efter ett sound med ett starkt funkelement och att ta lyssnaren på en resa med många olika strukturer och nivåer, så att låtarna kan funka både på klubben och i dina hörlurar, tyngd och subtilitet i ett”.

I år firar Virus recordings 15 år och Ed Rush och Optical har gett sig ut på en världsturné där det bjuds på femton år av funkiga produktioner och du kan förvänta dig inget annat än en oförglömlig upplevelse, i deras egna ord: “I denna värld där vi lever I konstant stress finns det inget bättre än att fly och bara dansa bort det då och då”.


Gratis

Hitta hit


 
EID: 10901
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG