SYSTER! SYSTER!

Tid: 0000-00-00 15 - 0000-00-00 22 | Adress: Vattenledningsvägen 46, Stockholm
Tags: Filmfestival, Amnesty, Kvinnors rättigheter


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

SYSTER! SYSTER! är en endagsfilmfestival arrangerad av Amnesty Grupp 44 i samarbete med Släpp Fångarna Loss. Filmvisningen sker på biograf Tellus i Midsommarkransen lördagen den 13 april. Grupp 44 är en temagrupp med fokus på kvinnors rättigheter.

Med denna filmfestival vill vi lyfta fram Amnestys kampanj för Sexuella och Reproduktiva Rättigheter. Vi kan inte acceptera att kvinnor inte får bestämma över sina egna kroppar – om och när vi ska ha barn, vem vi vill leva vårt liv med och rätten till preventivmedel. Vi kan inte heller godta att flickor nekas rätten till utbildning och därmed möjligheten till utveckling och självständighet. Vi vill också uppmärksamma det våld som utövas mot och förtrycker kvinnor världen över varje dag, varje sekund i alla samhällsskikt och inom alla kulturer. Ett våld och förtryck som vi alla är skyldiga att stå upp emot – kvinnor och män – för ett demokratiskt, jämlikt och rättvist samhälle, där alla människor har samma värde, rättigheter och möjligheter.

Så kom till Tellus i Midsommarkransen och se internationellt prisade långfilmer och ny kreativ svensk kortfilm som alla berör kvinnors rättigheter. Ta med era systrar och era bröder - det kommer att bli en mycket fin och lärorik eftermiddag och kväll!

Här kan ni läsa mer om Amnestys arbete för Kvinnors rättigheter och vad Sexuella och Reproduktiva Rättigheter innebär: http://www.amnesty.se/vad-gor-vi/kvinnors-rattigheter/

Varmt välkomna!

TID: Lördag 13 april 15 – 22
PLATS: Biograf Tellus. T-bana Midsommarkransen. Vattenledningsvägen 46
PRIS: 80 SEK - kontanter endast. Kom i tid. Först till kvarn.
HEMSIDA: www.tellusbio.nu
#systersyster

EFTER VISNINGEN: Hänger vi på bar & restaurang Tre Vänner, Midsommarparken 2


PROGRAM

15.00
THE DEATH ROW
MARYAM EBRAHIMI, SVERIGE, 2012, 7 MIN
ENGELSK TEXT
En snöig morgon visar sig 15 kvinnor i traditionella afghanska sorgekostymer på en av de mest trafikerade offentliga platserna i Kabul. Zarneghar Park är ökänd som en plats där talibanerna utförde massavrättningar. Det är första gången i Afghanistan som en grupp kvinnor utför offentlig gatukonst. Kan en protest som den här vara ett steg mot demokratisering i ett land som varje dag hotas av nya självmordsattacker?

Har tidigare visats på Göteborg International Film Festival och Tempofestivalen.

15.20
TALL AS THE BAOBAB TREE
JEREMY TEICHER, SENEGAL, 2012, 82 MIN
PULAAR TAL/ENGELSK TEXT
På den sengalesiska landsbygden i utkanten av den moderna världen planerar en ung kvinna att rädda sin 11-åriga syster från att tvingas in i ett arrangerat äktenskap.
Columba och hennes lillayster Debo är de första i deras familj som lämnar byn där maten lagas över öppen eld och vattnet hämtas från en brunn för att gå i skolan i den stora staden. Men när en olycka plötsligt hotar familjens överlevnad bestämmer sig deras pappa för att sälja Debo i ett arrangerat äktenskap. Sliten mellan sin lojalitet till sina äldre släktingar och sina framtidsdrömmar börjar Columba att smida en plan där hon kan rädda sin yngre syster från ett öde hon inte valt själv.

Vinnare i kategoring Bästa Film, Doha-Giffoni Jury Award – Doha Film Festival 2012. Filmen har visats vid: International Film Festival Rotterdam 2012, BFI London Film Festival 2012, Göteborg International Film Festival 2013 och Human Rights Watch Film Festival 2013.

Trailer: http://tallasthebaobabtree.com/trailer/

17.30
SVENSKA KORTFILMER:

PORRSKADAT – PREMIÄR
MOA KJELLSTRAND & ROXANE VON GERBER HEDAYAT
KORTFILM, SVERIGE, 2012,14 MIN
OTEXTAD
Porrskadat är en intervjufilm där nio tjejer berättar om hur porr påverkat deras relationer, sexualitet och självbild. Det är personliga berättelser som problematiserar kring skapad sexualitet och vad ett allt mer pornofierat samhälle kan göra med ens varande.

28 – PREMIÄR
LOVISA REEDER
KOREOGRAFI PETER MILLS
DANSARE: ANNE RÖNKKÖ & ELIAS GIROD
KORTFILM, SVERIGE, 2012, 7 MIN
En kvinna anländer till Sverige för första gången där hennes man väntar. En experimentell dansfilm baserad på en verklig händelse.

DÄR BARN JAG LEKT
SOPHIA BÖSCH & ANNA WARFVINGE: FILMKOLLEKTIVET LILLEMOR FILM
KORTFILM, SVERIGE, 2012, 11 MIN
Frida kommer ensam till sommarstället som är övergivet för hösten. Hon behöver tid och utrymme. Men efter ett tag bryts hennes ensamhet. Människan som hon har flytt ifrån har följt efter henne, sårad och arg. Han är människan hon älskar mest. Kan man gå sin egen väg utan att vara ensam? Där barn jag lekt är en film om längtan efter frihet och närhet.

Filmen har visats vid Festival de Cannes 2012, Short Film Corner, Reykjavik International Film Festival 2012 och Let’s All Be Free Festival London 2013.

18.45
THE INVISIBLE WAR – SVENSK PREMIÄR!
DICK KIRBY & AMY ZIERING, USA, 2012, 93 MIN
ENGELSK TAL/ENGELSK TEXT
Krigets offer sträcker sig bortom slagfälten. När leden av kvinnor inom militären ökar, så gör även våldtäkterna. 30 procent av kvinnorna inom den amerikanska armén utsetts för sexuella övergrepp under sin tjänst – inte av fienden, utan av deras kollegor och kamrater. The Invisible War avslöjar en våldtäktsepidemi och våldtäktskultur inom den amerikanska militären och filmen undersöker institutionerna som både skyddar och förnekar den. I filmen får vi möta människorna som sökte sig till militären med stolthet och professionalism, vars ideal krossats. Deras mörka historier som vittnar om våldsamma sexuella övergrepp blir ännu mer skrämmande när de söker upprättelse i ett Kafkaliknande rättssystem.

Vinnare av Publikpriset US dokumentär Sundance Film Festival 2012 samt Bästa US dokumentär Spirit Awards 2013. Nominerad för en Oscar i kategorin Bästa dokumentär 2012.

Trailer: http://invisiblewarmovie.com/Köp biljett

80 SEK:- / BiljettTill Facebook evenemangetHitta hit


 
EID: 10837
Affischerat av sjogrendavid
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG