MONEYBROTHER

Tid: 0000-00-00 - 0000-00-00 | Adress: Nefertiti Jazz Club - Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Hej, Pengabrorsan här.

Jag ville göra en skiva som lät fri. En skiva, som när du lyssnade på den, kändes som en resa. Jag ville inte göra en World Music skiva. Utan en Rock n’ Roll skiva med ljud och atmosfärer hämtade långt hemifrån.

Jag satt ihop ett All Star Team med de bästa musikerna från mitt band i Sverige och de bästa från bandet i USA (jag har två band, min ringa popularitet i USA betalar inte flygbiljetterna för ett helt band..) och åkte till Chicago för att där spela in grunderna till skivan i Steve Albini’s klassiska “Electric Audio Studio”.

Efter tolv dagar där packade jag och min gamle vän och kollega i vårt första band Monster, producenten Christoffer Roth, ner tejperna i väskan och reste till: Los Angeles, Rio De Janeiro, Kingston, Auckland, Cape Town, London och Ludvika.

I alla städer träffade vi människor, musiker och vänner som bidrog till skivan och hjälpte oss att skapa ljudet vi letade efter. Och så hjälpte de oss på köpet med Storyn.

Jag sjöng mitt i natten i Bob Marleys minst 45 grader varma studio Tuff Gong. Jag körde I diket utanför en farm i norra Nya Zeeland och fick spendera natten hos ett gammalt väderbitet Swingers-par. Jag gick omkring i mörkret i favelan och sjöng lite på ett torg de döpt till ”Michael Jackson”. Sångerskorna Queen och Fancy tog mig på en rundvandring i deras township utanför Capetown och gav mig råd om livet och kärleken (det var Queen som sa ”This Is Where Life Is” när hon visade mig en parkeringsplats där de brukade dansa). Sly Dunbar klev in i studion i Kingston och började spela trummor och jag fick sitta in som gitarrist. Jag fick under några dagar leva med ett band i den mexicanska rockabilly scenen i Los Angeles. Jag återvände för första gången på 20 år till mitt föräldrahem i Ludvika och skakade hand med en trevlig man i Leksands tröja där.

Med på resan kom Jim Dziura. En amerikansk regissör. Han dokumenterade allt och nu har vi inte bara en skiva att släppa utan också filmen ”Start A Fire”.

”Cars and Trains and Boats and Planes. Whatever You Might Find. The Place You Want To Be Is On Your Babys Mind.”

Den som reser lika mycket som jag gjort de senaste åren bör nog fundera på om man reser, eller i själva verket flyr. Det handlar denna samling låtar om. Jag har försökt göra min ärligaste skiva. Den är möjligen märkt av alla mina turneer med amerikanska punkband de senaste åren. Möjligen lite skramligare. Och så miljonfrågan. Är det min bästa skiva?

Såklart det är.

Mvh

Er

Moneybrother


Köp biljettGratis

Hitta hit


 
EID: 10753
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG