Roger Waters egenskrivna opera inleder Kulturkalas

Tid: 0000-00-00 - 0000-00-00 | Adress: Götaplatsen, Göteborg
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Roger Waters egenskrivna opera inleder Kulturkalaset
Roger Waters opera Ça Ira – som en gratisföreställning på Götaplatsen. Så startar Göteborgs Kulturkalas i sommar.

– Under många år har Roger Waters och jag pratat om att framföra hans operaverk i Sverige. Det känns fantastiskt att verket framförs på Götaplatsen - och senare samma vecka får vi uppleva Roger Waters The Wall på Ullevi, säger Thomas Johansson på Live Nation som producerar operan.

Roger Waters, den legendariske ledaren när Pink Floyd under 70-talet blev ett av de stora arenabanden, sätter två musikaliska avtryck i Göteborg i augusti:

Tisdag den 13 augusti uppförs hans opera Ça Ira på Götaplatsen tillsammans med Göteborgs Symfoniker som inledning på Kulturkalaset.

Lördag den 17 augusti framför Roger Waters Pink Floyds mästerverk The Wall på Ullevi.

Rogers Waters började – tillsammans med Etienne och Nadine Roda-Gil – att utveckla sin operaidé inför 200-årsjubileet av den franska revolutionen 1989. Han hämtade inspiration från en revolutionsvisa från den tiden, Ça Ira, skriven av en militär, sedermera gatusångare, och så sent som 1954 inspelad på grammofonskiva av Edith Piaf. Waters ägnade totalt 16 år att åt att skriva och bearbeta verket innan uruppförandet i Rom 2005. Operan har därefter satts upp i Poznan i Polen, Kiev i Ukraina och Manaus i Brasilien. På Götaplatsen blir det alltså femte gången som Roger Waters framför sitt verk. Han har uttryckt stor glädje över att få samarbeta med Göteborgs Symfoniker i just den här produktionen. Handlingen kretsar kring den tidiga delen av franska revolutionen, bland annat Marie Antoinettes sista dagar men är också en modern berättelse om människors strävan efter frihet. Operan framförs på engelska.

– Detta blir en musikupplevelse utöver det vanliga dit alla är välkomna, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för Göteborgs Kulturkalas. Det är en lättillgänglig opera som vi tror många kan uppskatta.

Thomas Johansson på Live Nation:
– Göteborg har en unik position med sina arenor mitt i stan och vi ser fram emot att vara en del i den fortsatta utvecklingen av musikstaden.
Datum

13.8 Göteborg, Götaplatsen


Gratis

Hitta hit


 
EID: 10724
Affischerat av MalikPacino
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG