SVMK Förfest #2 | LE1F (US) + Heems (Das Racist)

Tid: 0000-00-00 19:00 - 0000-00-00 03:00 | Adress: Debaser Medis Medborgarplatsen 8, Stockholm
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Vi firar 8 mars med LE1F och HEEMS (Das Racist) plus ett gäng djs.

LIVE: Le1f + Heems
DJs: STAFFAN LINDBERG
WE ARE THE PEOPLE
(feat. Madlen Schneps, Karin Sandström, Emelie Bååth & Aron McFaul)
LINN STIGSSON STERN (PEOPLE) & SOFIA LINSE

Tid: 19-03 (Fre 8 Mar)
Ålder: 20 år
FÖRKÖP: http://www.debaser.se/kalender/10441/Både Le1f och Heems tillhör några av dagens mest experimentella hip-hop namn. Tillsammans med andra New
York-rappare som tex Mykki Blanco står de i täten för den nya generationen artister som utforskar hip-hopscenen på ett kontroversiellt och otroligt nyskapande sätt, och som inte låter sig påverkas av andra inom samma genre. Den här sidan av hiphop-världen har bubblat upp otroligt under året som gått och känns fortfarande som den är under en ständig förändring. Pitchfork skrev förra året en artikel om den här raden av normbrytande och våghalsiga rapartister som förändrar scenen, där gränsen mellan vanlig stjärnstatus och udda underground excentriker totalt har suddats ut.

Le1f, även känd som Khalif Diouf, gjorde sig först känd som producenten som skapade beatet för Das Racist genombrott Combination Pizza Hut and Taco Bell. 2012 släppte han sin debut-mixtape Dark York via Heems Greenhead Music. Le1f omnämns oftast med prefixet ’wunderkid rapper’ då han fullkomligt spottar ur sig mörka, skitiga och dansanta beats på ett extremt dekadent, excentriskt och talangfullt sätt. Dark York innehåller hans största framgång hittills – låten Wut - som tillsammans med videon visar på Le1fs otroligt kraftfulla personlighet som nästan spricker ut ur skärmen. I måndags kom nya mixtapen Flyzone.

Heems är främst känd för att vara en av frontmännen i den nyligen splittrade hip-hop gruppen Das Racist. Trion som skapat stor uppmärksamhet för deras kontroversiella stil - genom att använda sig av humor och akademiska referenser har de förmedlat sin samtida och provocerande syn på politiska uttalanden, gärna på ett sätt som går emot dagens sociala konventioner och sätt att uttrycka sig. Under 2012 släppte Heems sin första mixtape under eget namn – Nehru Jackets – på egna labeln Greedhead Music. Senare under året kom även Wild Water Kingdom, ett album i typisk Heems-stil med en ständigt närvarande ilska och cynism över dagens samhälle väl förpackade i mjukare lite mer laidback beats. Det är just den förmågan som han fått stor uppmärksamhet och positiv respons för bland kritiker såväl som lyssnare.

Greedhead Music har av den internationella musikkonnässörsbloggen The Fader tippats som en av etikett att hålla ögonen på de kommande åren så missa inte två av deras frontmän på Debaser Medis den 8 mars, det kommer bli en skitig, extravagant kväll likt inget utöver det vanliga.


Gratis

Till Facebook evenemangetHitta hit


 
EID: 10698
Affischerat av Liyah
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG