THE MONOCHROME SET (UK) + MACKAPER | Debaser Sluss

Tid: 0000-00-00 19:00 - 0000-00-00 01:00 | Adress: Debaser slussen, Stockholm
Tags:


0 gillar
 

Kommentarer


Om evenemanget


Detta evenemanget har redan passerat.

Tid: 19-01 (Tor 21 Feb)
Ålder: 18 år (13 år med målsman)
FÖRKÖP: http://www.debaser.se/kalender/9894/

Legendariska Londonbandet The Monochrome Set stannar till på Slussen den 21 februari.

The Monochrome Set som bildades i slutet av 70-talet ur resterna av en tidig upplaga av Adam & the Ants, var även ett av de första banden att släppa en singel på skivbolaget Rough Trade, He's Frank (1979). Sedan dess har ytterligare ett par singlar på Rough Trade och ett antal album på bl.a Cherry Red och Mike Always, Él Records, radat upp sig. The Monochrome Sets eleganta pop har fått såväl Morrissey, Alex Kapranos i Franz Ferdinand och Graham Coxon i Blur att lyfta på öronen och har alla nämnt bandet som en influens.

Efter att ha gjort ett uppehåll på 16 år, återbildades bandet 2011. De har efter det turnerat i bl.a Japan, UK, Tyskland och tidigare 2012 släpptes albumet Platinum Coils. Den 21 februari står bandet, i samarbete med Club Platypus, på Debaser Slussens scen, med orginalmedlemmarna Bid (sång/gitarr), Lester Square (gitarr) och Andy Warren (bas). Förstärkta av Steve Brummell och svenska Helena Johansson.

Mackaper
Mackaper startade som en orgelduo bestående av Per Nyström och Markus Hulthén. Från att ha byggt upp sin ljudbild av vemodiga melodier från vintageorglar med inbyggda trummaskiner har deras sound med åren blivit allt mer organiskt och numera uppträder de oftast som ett fullskaligt band. 2010 släppte de debutalbumet "When All is Sad and Dawn" och 2012 kom album nummer två, "Mot Ljusare Tider".

Club Platypus & DJ's: Ulrika Revenäs-Strollo (Songs & Fascination, Velocity Girls) & Paul Eade (Early Dancers, LeopardUpATree Records)


Gratis

Till Facebook evenemangetHitta hit


 
EID: 10676
Affischerat av Liyah
Användare från gamla versionen utav sidan får tyvärr skapa nya konton, det tar dock bara några sekunder.

Registrera dig idag!


Här hittar du alla möjliga evenemang, allt från den lokala idrottsklubbens match till den bästa konserten nere på stan.
Vi finns nu över hela Sverige!
Registrera dig!

Det är gratis!

SPOTLIGHT


Djungeldisco! Dans & Lek för hela familjen lörd 9

DJUNGELDISCO! Dans & Lek FÖR HELA FAMILJEN! NÄR: Lörd 9 dec kl 14-16 VAR: På Urkraft Dansskola, Sveavägen 128, 113 50 Stockholm Yes! Det blir ett till Djungeldisco 2017! Lördagen den 9e december kan du dansa loss med familjen på Urkraft igen!

Till evenemanget

SÖK EVENEMANG